"Szerettem volna megismerni annyi év keresés kutatás, hiányérzet után, mit tanítanak ma Japánban az eredeti reiki címmel. Kerestem a különbségeket és az eredetet, és állandóan összehasonlítottam, amit a nyugati rendszerben csinálok az mennyire ellentétes, hasonló, ugyanaz a hallottakhoz képest.

Ami igazán lenyűgözött az a tanfolyamot tartó mester személye volt, aki egyben a nyugati és a keleti Reiki rendszerét oktatja Japánban. A belőle kiáradó rezgések, pozitív energiák biztosítottak arról, hogy jó helyen vagyok.

Aki szeretné megismerni, hogy Hayashi mester mit tanított Japánban a Byosen és érzékelésük,  milyen különbségek vannak a szimbólumok és használatukban, a Shrihusi és Jumon alkalmazásában, milyen spirituális háttere van a Japán gondolkodásnak, mi a jelentősége a "vérfrissítés" technikának, azoknak ajánlom ezt az egyszerű, hatékony, mindenki számára egyformán alkalmazható valóban tradicionális Jikiden Reikit."

Dr. Homoki-Farkas Péter - Reiki Mester

"Számomra meghatározó volt a 2009-es nyári tanfolyam, átértékeltem a reikiről bennem élő dolgokat... sokkal tisztább és egyszerűbb lett minden... helyére kerültek mozaikok...összerázódtam. Nagyon lényeges még, hogy a tanító személye kicsoda: Maszaki mester éppen az, akire nekem akkor szükségem volt, igazi lelkiismeretes tanító, aki megítélésem szerint, hitelesen tudja átadni a tudnivalókat.(és még többet is) Rendkívül szimpatikus ember, a bizalom első látásra megvolt, a rezgése olyan, hogy rögtön a szívembe zártam, mint egy nagyon jó barátot…

Nagyon sokat jelentett, hogy lehetett kérdezni!!! és Maszaki mester mindenre! válaszolt (ezt szerintem nem mindenki tette volna meg). Jó volt, hogy ahányan voltunk, mindenki máshonnan közelítette meg kérdéseivel az aktuális témát. Sokkal többet tudtam meg, mintha csak én egyedül kérdeztem volna bármit is! Külön köszönet mindenkinek, hogy a kérdésekkel az irány eljutott oda, hogy kívülről, egy másik kultúrából és környezetből érkező szemszögéből rálássunk arra, hogy milyen összefüggések és különbségek vannak a jikiden és a "nyugati" reiki között. Ez nekem nagyon sokat jelentett! "

"Az életem teljesen megváltozott mióta találkoztam és megtanultam a Jikiden reikit. Nem csak az egészségem javult, hanem csodálatos átalakuláson ment át az élethez való hozzáállásom. Most az életemben előkerülő kihívásokat jó leckékként élem meg és mindenkivel akivel találkozom valamit meg akar nekem tanítani. Kimondhatatlanul hálás vagyok Ms. Chiyoko és Tadao Yamaguchi mesternek, hogy megalapították a Jikiden Reiki Intézetet és mindnyájunk részesül ennek a bölcsesség előnyeiből.

Most már tudatában vagyok az életem küldetésének köszönhető ez a Jikiden Reikinek és nagyon szerénynek érzem magam, hogy Shihan lehetek és azt választottam, hogy tanítom a jikiden Reikit azoknak, akik meg akarják tanulni ezt az egyszerű és nagyon hatékony módszert a világ többi részén."

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now