Jikiden reiki eredete
A Reiki eredeti elnevezése:                        „Shin-Shin-Kaizen Usui Reiki Ryoho” vagyis Usui Reiki Gyógyítás Módszere a test és az elme fejlesztésére. Ez egy nem vallásos gyógyító technika, amit az alapító Usui Mikaó (1865 – 1926) alapított és fejlesztett ki. Azt mondják, hogy a második Világháború előtt több mint egy millió Reiki gyakorló volt Japánban. A háború után, az ország modernizációja alatt úgy tűnt a Reiki teljesen kihalt. Azonban a Reiki Nyugatra terjedt át és a 90-es évektől egyre jobban nő Japánban a népszerűsége.
Jikiden Reiki Intézet céljai:

1. Könyveket kiadni és bemutatni a Reiki hatékonyságát, példákon és az emberek tapasztalatain keresztül

2. Lehetővé tenni az emberek számára, hogy a Reikit  hatékony kiegészítésként használják a hagyományos orvosi  kezelés mellett

3. Bemutatni a Reiki hatékonyságát az  orvosoknak, ápolónőknek és más egészségügyi szakembereknek,  hogy elkezdődjön annak használata  a hagyományos egészségügyi ellátásban a nyugati orvoslás mellett.

4. Bevinni a Reikit  a háztartásokba. Ez segítene  megszabadulni a hagyományos illetve allopátiás gyógyszerekkel kapcsolatos függőségtől. A  végső cél kettős: Először az emberek egészségesebbek lesznek és a testük elkezd emlékezni, hogyan kell meggyógyítania önmagát a kívülről  bevitt kémiai anyagok nélkül. Másodszor szignifikáns csökkenés keletkezik az orvosi hulladék mennyiségében, ez pozitív hatást gyakorol a környezetünkre, aminek globális hatása  lehet.

Jikiden Reiki

 Jikiden Reiki jelentése: Ahogy Hayashi sensei tanította, ránkhagyományozta, egyenes tanítási vonal

A Jikiden Reiki eredeti japán reiki, amely közvetlenül a Chujiro Hayashi - Mikao Usui tanátadási vonalon adódik tovább, a nyugati kultúra hatása nélkül. Chiyoko Yamaguchi (1921-2003) és családja közvetlenül Dr. Hayashitól tanultak reikit az 1930-as években, és Chiyoko a fiával, Tadaoval, folyamatosan gyakorolta azt, megőrizve az eredeti reiki szellemiségét és technikáit.

A tanfolyamon felfedezheted, hogy az eredeti reiki egyszerűbb, hatékonyabb, pozitívabb, megérinti az emberi lelket és elmét. A Jikiden Reiki olyasmit nyújt, ami a nyugati reikiből hiányzik, megtapasztalható általa mindaz, ami a reiki lényege. A Jikiden Reiki elsajátításával hatékonyabban fogsz kezelni és elméd felszabadul. A Jikiden Reiki tanítja azokat az eredeti technikákat és szimbólumokat is, melyek nem kerültek át a nyugati reiki iskolák tanításaiba.

A Jikiden Reiki tanfolyam úgy zajlik, ahogy azt Dr. Hayashi tartotta 1930-40 között. Nemcsak Chiyoko Yamaguchi visszaemlékezésein alapul, felhasználjuk családjának jegyzeteit, emlékeit, fényképeit. A Jikiden Reikit valós és rendszerezett tradicionális reiki tanításként tartják számon a világ számos országában.

 
Video Tutorials 
I'm a title. ​Click here to edit me.

 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now