Egyensúly és Önmegismerés

„Ami lent van, ugyanaz, mint ami fent van, és ami fent van, ugyanaz, mint ami lent van – így érted meg az Egy csodáját” Hermész Triszmegisztosz.

 

Meggyőződésem, hogy a polaritás, a megosztottság, a „vagy-vagy” válságokkal teli jelenéből csak az önismeret elmélyítésével, tudatosságunk szintjének emelésével, személyiségünk működésének harmonikusabbá tételével, s annak magasabb énünk szolgálatába való állításával teremthetünk egyensúlyt és békés együtt-élést önmagunban és a környezetünkben. "Amilyen a mikrokozmosz olyan a makrokozmosz" - Szepes Mária

.

A önmegismerés folyamán:

- megszabadulhatunk érzelmi blokkjainktól, félelmeinktől, kapcsolati nehézségeinktől és projekcióinktól,

- megismerhetjük és elfogadhatjuk személyiségünk részeit – árnyékoldalunkat is beleértve –, életünk célját és a saját felelősségünket felnőtt életünk, kapcsolataink minőségéért,

- fejleszthetjük azt a képességünket, amellyel a szenvedés és az áldozatiság érzését megértéssé, együttérzéssé és valódi szeretetté tudjuk átváltoztatni,

- nyitottá válunk és ráhangolódunk az Univerzum energiáira, hogy onnan erőt merítve szívünkből is képesek legyünk életünk, kapcsolataink irányítására.

Családállítás

 

Hellinger megfigyelései szerint a közös családi lélekben törvények uralkodnak, melyek ha megsérülnek, generációkon keresztül hatnak a család tagjaira. A „szeretet rendjeinek” nevezte el ezeket a törvényeket:

Gestallt

A Gestalt módszer „üres székeibe” beültethetjük külső és belső konfliktusaink szereplőit, elemeit, s azokkal párbeszédet folytatva, átélhetjük, megérthetjük, megbocsáthatjuk és elengedhetjük fájdalmainkat, sérelmeinket.

Rebirthing

A rebirthingtechnikával lehetőségünk van leásni a magasabb énünk segítségével a traumák vagy problémák a legmélyére, más szinten ható technika, függőleges irányba hat, eltérően  pl. a Gestalt vagy Hellinger módszerek.

Születés training

A születésünk meghatározzák életünk mintázatát és elakadásait, melyek befolyásolják későbbi komplex érzelmi működésünket. Nehéz elképzelni azt, hogy születésünk egyes mozzanatai mind-mind összefüggésbe hozhatók mindennapi életünkkel, örömeinkkel, fájdalmainkkal, hiszen semmiféle közvetlen tapasztalat, emlék nem segít ebben.

Aktív meditáció

A Hara ponttal végzett munka, a speciális mozgások és más bioenergetikai gyakorlatok azt segítik, hogy korai traumáinkból eredő, a túlélést szolgáló fizikai, érzelmi és mentális stratégiáink – tudattalan mintáink, kötődéseink – oldódni kezdjenek.

Önismereti workshop

 

megszabadulhatunk érzelmi blokkjainktól, félelmeinktől, kapcsolati nehézségeinktől és projekcióinktól, valamint megismerhetjük és elfogadhatjuk személyiségünk részeit – árnyékoldalunkat is beleértve –, életünk célját és a saját felelősségünket felnőtt életünk, kapcsolataink minőségéért,

 
I'm a title. ​Click here to edit me.

 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now