Mi a Reiki?

A Reiki egy mindenki által megtanulható, egyszerûsége ellenére rendkívül hatékony energiaközvetítõ eljárás. Életet és fejlõdést támogató energia, amely az emberre a test-lélek-szellem teljességében hat. Segíteni lehet vele minden fizikai, érzelmi és mentális problémán, saját magunknak és másoknak, minden élõlénynek, embernek, állatnak, sõt akár növénynek is.

Ha valaki a természetes állapotában van, a Reiki automatikusan áramlik, elsősorban a kezekből. A reikinek nincs semmilyen előre kijelölt szándéka. Szabadon felhasználható a páciens testi, mentális igényei szerint. Általánosan a Reiki erősíti az ön-gyógyító képességet és elősegíti a mentális gyógyulást. A különbség a gyógyszerek, étrend-kiegészítők és a Reiki között az, hogy utóbbinak nincs semmilyen mellékhatása. Biztonságosan alkalmazható várandós hölgyeken vagy újszülötteken is.

Hatékonysága ellenére a Reikizéshez nincs szükség semmilyen eszközre vagy kiadásra, hogy használhassuk. A Reiki valószínūleg a legjobb alternatív terápia / otthoni terápia mert soha nem káros, nincsenek mellékhatásai. Nincs szükség speciális orvosi ismeretekre a használatához. A Reiki nagyon jól kiegészíti azt, ami hiányzik a nyugati orvoslásból.

A Reiki, mint spiritualitás

A Reiki a tudatosság magasabb szintjei felé vezet. Nevezik a megvilágosodott tudat és egyetemes szeretet energiájának is. A Reikit szellemi útként gyakorló személy nem a világot akarja megváltoztatni, hanem önmagát, és ha sikerül, megváltozik vele a világ is, felismerve az ősi mondást: Tat tvam aszi - Te is Én vagyok!

Spirituális értelemben a gyógyuláshoz szükség van minden szinten a blokkokat feloldani, a változást beindítani, úgy mint a fizikai, éteri, érzelmi, mentális, asztrális és a lelki szinten.

A Reiki nem csak a fizikai szintre hat, hanem az érzelmi és a mentális szintre is, egyben lehetőséget biztosít mindenkinek kapcsolatba kerülni a felsőbb Énjével, megfelelő gyakorlás, Reiki behangolás után.

Hiszen a végső célként megfogalmazhatjuk, hogy kapcsolatunk a felsőbb Énnel eljuttathat minket magához az Istenhez, megtapasztalva a szeretet energiáját, az eggyéválást önmagunkkal és az Univerzummal feloldva a magányosság érzését.

Egyet ne felejtsünk el, az utat a szabad akaratunkból magunknak kell járnunk, a Reiki gyakorlása, mint eszköz, lehetőséget biztosít a lépések önálló megtételére, az univerzális energia segíti az előrehaladásunkat önmagunk megismerésében és kiteljesedésében, ennek „mellékhatásaként” testünk is meggyógyul.

 

A Reiki is csak egy út a sok közül, amely elvezet minket a belső megismeréshez, az egység, a feltétel nélküli szeretet és végső soron az Isteni önvalónk felé.

 

„Ismerd meg Önmagad” mondták régen a bölcsek – Gnoti szeauton……
Számos útja létezik, hogy felismerjük a magunkban rejlő képességeket, mint pl. a meditáció, a jóga, egy 800 km-es zarándok út Spanyolországban – a Caminó, vagy a REIKI gyakorlása, a mindennap rutinja mellett.

A Reikit szorgalmasan gyakorlók elmondhatják, hogy ez az út lehetőséget teremt önmagunk felfedezésére és egyben a személyiségünk fejlesztésére is.

Reiki, mint gyógymód

Az élet-energia, intelligens, pontosan tudja, hol a baj a beteg szervezetében. Oda áramlik, ahol szükség van rá, így segíti a test gyógyulását, fájdalomcsökkentõ, teljesítmény-fokozó hatású. Használ lelki problémák esetén is, megnyugtat, kiegyensúlyoz, harmonizál, fokozza a teherbíróképességet a stresszel és minden megpróbáltatással szemben, serkenti a szellemi képességeket, tanulást és a memóriát.
Az Univerzális energiával kapcsolatba kerülvén a testünkben lévő blokkolt területek energiával telítődnek, magasabb rezgési állapotban beindulnak a gyógyulási folyamatok. Ennek az “érzete” a fizikai szinten melegedés formájában keletkezhet.

A blokkok feloldásával megindulnak a test tisztulási folyamatai is, amelyet speciális méregtelenítési módszerekkel tovább fokozhatunk. Ekkor a testünk, mint a lélek megtisztult temploma alkalmassá válik az univerzális életenergia mélyebb befogadására, elősegítve minden szinten a fejlődési folyamatokat. Az „Ép testben, ép lélek” mondás nagyon ismerős lehet.

Mi nekem a Reiki?.

Lehet nagyon sok definíciót olvasni a reikiről, de ami igazán megfogott az a rendszer egyszerűsége...

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now